X
Política de Privacitat i cookies

Fem servir "cookies" pròpies i de tercers per elaborar informació estadística i mostrar-li continguts, serveis i publicitat personalitzada a través de l'anàlisi de la seva navegació. Si continua navegant accepta el seu ús. Més informació i canvi de configuració.

El jutge busca nous fons ocults de Jordi Pujol fill a Andorra

'El Mundo' revela un informe que el ministeri Públic ha comunicat al jutjat de l'Audiència Nacional que investiga el cas

09.08.2019 | 11:04 | Arreu

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha demanat a Andorra el saldo i moviments de diversos comptes oberts en aquest país a nom d'un amic i soci de Jordi Pujol Ferrusola, el fill gran de l'expresident català, en els quals aquest podria haver ocultat fons fins ara desconeguts.

En un acte amb data 7 d'agost, avançat avui pe El Mundo i al que ha tingut accés Efe, el magistrat lliura una nova comissió rogatòria (la número 22) al Principat a petició de la Fiscalia Anticorrupció i davant la sospita que, segons destaca el jutge, Jordi Pujol Ferrusola "és o ha estat titular de fons diferents dels que ja es coneixen".

Es tracta de comptes en quatre entitats andorranes a nom de Robert Ribes, soci de Jordi Pujol júnior, en les que es registren moviments sospitosos com un abonament (en un compte d'Andbank) de 350.000 dòlars procedent d'un compte a Andorra titularitat de Holding Robert & Compte, de la que Ribes no va donar cap justificació.

També una altra al Banc Sabadell d'Andorra titularitat de Ribes i que va garantir un aval de l'esmentada entitat andorrana a Fibanc pel préstec concedit al seu torn per Fibanc l'empresa Altraforma, i ho va fer "en els mateixos termes en què el propi Jordi Pujol Ferrusola havia garantit" un aval idèntic.

"Segons la documentació aportada, Jordi Pujol Ferrusola, en connivència amb Francesc Robert Ribes, va utilitzar diferents comptes bancaris en els que figurava com a titular aquest últim", resumeix el jutge per demanar la informació davant la sospita que el fill de Jordi Pujol posseís més diners a Andorra dels que es coneixia.

Per això, el magistrat demana a les autoritats andorranes que requereixin a Andbank, Credit Andorrá, Banc Sabadell d'Andorra i Banca Privada d'Andorra "tots els comptes que haguessin estat oberts a l'esmentada entitat i en els que Francesc Robert Ribes figuri com a titular, apoderat o drethavent".

Ribes figura com a imputat en la causa que porta De la Mata per investigar la fortuna de la família Pujol a Andorra i ja ha declarat en seu judicial dues vegades, una com a testimoni i una altra com a investigat.

En les seves declaracions, segons fonts jurídiques consultades per Efe, va afirmar que va fer negocis i inversions amb el fill gran dels Pujol Ferrusola però va defensar que tots ells havien estat lícits.

El passat 25 de juliol es van complir cinc anys des que l'expresident català va enviar als mitjans de comunicació una carta justificant els seus fons a Andorra per l'herència del seu pare Florenci.

Aquests fons ja estaven sent investigats des del 2012 en diferents jutjats, unes causes que es van acumular a l'Audiència Nacional i en les que figuren imputats el matrimoni Pujol-Ferrusola i sis dels seus set fills.

El gran, Jordi Pujol Ferrusola, va estar vuit mesos a la presó, de l'abril al desembre del 2017, per ordre del jutge De la Mata acusat d'ocultar el seu patrimoni des que estava sent investigat.

El magistrat li va imposar en principi una fiança de 3 milions d'euros i no va ser fins que l'hi va rebaixar a 500.000 euros quan el primogènit dels Pujol-Ferrusola va poder pagar-la i sortir de la presó de Soto del Real (Madrid).

Arreu

Envien a presó un home per violar tres vegades i intentar-ho una quarta a una dona

Un veí va donar l´alerta quan va veure que la víctima sortia d´una barraca amb signes de violència

Presó per a un reincident acusat de cinc violacions amb instrument perillós

Anteriorment havia complert onze anys d´internament penitenciari per un delicte contra la llibertat sexual

Mor un home de 84 anys a la platja de Torredembarra

La víctima era a l´aigua i ha estat rescatat en estat inconscient pel servei de socorrisme

El govern espanyol diu que l'Open Arms ha d'anar al «port segur» més proper

La ministra portaveu insisteix que Espanya «compleix» amb la legislació però que no pot ser «l´única» que «salvi vides»

L'actor Richard Gere porta provisions de menjar a l'Open Arms

L´ONG retreu a Europa que no sigui «capaç de donar un port segur» mentre «un grapat de voluntaris es deixen la pell»

Sánchez esperarà fins a finals d'agost o principis de setembre per iniciar les negociacions

El president en funcions diu que presentaran un «programa obert» i que estan oberts a incorporar canvis