Protecció Civil manté l’alerta INUNCAT per intensitat de pluja a les comarques centrals aquest diumenge

La majoria de comarques de la regió preveuen pluges de més de 20 mm en 30 minuts de les 12 del migdia a les sis de la tarda

Es poden acumular més de 100 litres per metre quadrat en 24 hores al Pirineu nord-oest i central i Prepirineu

Arxiu d'un dia de pluja

Arxiu d'un dia de pluja / Rober Solsona - Europa Press - Arxiu

ACN

Protecció Civil manté l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT) per aquest dissabte i fins diumenge al matí, ja que es podrien superar acumulacions d’aigua superiors als 100 litres per metre quadrat en 24 hores a les comarques del Pirineu nord-oest i central i Prepirineu, en especial a l’Alta Ribagorça, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. El llindar se superarà a les cotes més elevades, on fins i tot hi pot nevar per sobre dels 1.800 metres. Per altra banda, es preveu intensitat de pluja superior als 20 litres per metre quadrat en mitja hora, amb tempesta i calamarsa o pedra, començant per l’oest del país i cap a l’est entre avui i demà.

A les comarques centrals del Bages, Berguedà, Solsonès, Anoia, Moianès, hi ha activat una alerta per intensitat de pluja, que pot arribar a acumular més de 20 mm en 30 minuts de les dotze del migdia fins les sis de la tarda.

Protecció Civil avisa que aquestes pluges poden comportar augments sobtats de rius i rieres. 

Per ara, s’han acumulat 80,9 litres a Espot, 68,6 a Salòria, 39,6 a Raimat, 37,8 a Tremp o 32,3 a la Pobla de Segur.