L'agenda de plans per l'1 de maig: què pots fer aquest dimecres festiu a la regió central?

Consulta l'agenda de propostes per sortir de casa el Dia del Treballador a les comarques de casa nostra

Una imatge de l'estrena de "Turandot" al Teatre La Faràndula de Sabadell

Una imatge de l'estrena de "Turandot" al Teatre La Faràndula de Sabadell / Fundació Òpera Catalunya

Redacció

Fires i festes

IGUALADA

12a Trobada de Tartanes de Catalunya -A les 10 h, al barri de Sant a Agustí, plaça Castells. També es farà el 10è Rally fotogràfic passenjant entre tartanes, amb inscripció gratuïta. A les 12 h, activitats familiars. Promoció d’entrades al Museu del Traginer. Ho organitza: Associació de Veïns i Comerciants del Carrer de Sant Agustí i l’Associació Amics dels Cavalls de l’Anoia. 

ÒDENA

Festa major -A les 11 h, a la plaça Major, actuació castellera a càrrec dels Moixiganguers d’Igualada i Castellers de Mollet. A les 12 h, al parc d ela Font, 51è Concurs de Colles Sardanistes d’Òdena, amb la Cobla Lluïsos de Taradell. A les 17.30 h, amb inici de la a la plaça Major, baixada solemne i recollida de la bandera del Ball de Crespelles i cercavila d’entitats. A les 18.30 h, al parc de la Font, Ball de Crespelles d’Òdena, a càrrec dels grups petits, joves i grans. Amb la Cobla Lluïsos de Taradell. L’Agrupació Folklòrica Igualadina ballarà el Ball de Crespelles d’Òdena amb una coreografia de lluïment.

SÚRIA

Festa del barri de Salipota -A les 12 h, missa i animació infantil amb Jaume Barri. A les 14 h, dinar. A les 17 h, sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa. A continuació, botifarrada i ball amb Ostres Ostres. Organització: Associació de Veïns de Salipota.


Música

MANRESA

«Turandot» - A les 18 h, a la Sala Gran del teatre Kursaal. L’òpera pòstuma de Puccini, en una nova producció de la Fundació Òpera Catalunya interpretada pel cor de l’Associació d’Amics de l’òpera de Sabadell i l’Orquestra Simfònica del Vallès. Entrades exhaurides. A les 17 h, a la sala polivalent 1, xerrada prèvia a càrrec del musicòleg Ovidi Cobacho.

LA VANSA I FÓRNOLS

Montserrat Isanta duo- A les 18 h, a l’Espai La Vansa (Sorribes). Concert de la cantant solsonina, acompanyada pel pianista Eduard Gener, en el marc del Festival Itinera Parlem.


Escena

GIRONELLA

«Com sobreviure (o morir) al teu funeral» - A les 18 h, a l’Espai el Blat. Teatre musical a càrrec de la Cia. CliffortTeatre. En el marc del cicle Culturitza’t. Entrades: 10 euros, anticipades; i 12 euros, a taquilla. A la venda a culturitzat.cat.


La Passió

ESPARREGUERA

 La Passió d’Esparreguera -Espectacle centenari de cultura popular que es reinventa. Orquestra i cor en directe en la posada en escena d’una història universal amb tecnologia d’avantguarda. Nou format de 2 h i 30 min: avui, a les 10.30 h. Entrades: 20 euros. Consultar descomptes. A la venda a www.lapassio.net. Més informació: 93 777 15 87, espectacle@lapassio,net o 693 725 264 (WhatsApp).

OLESA DE MONTSERRAT

La Passió d’Olesa -Representació renovada i vibrant d’una història universal i molt humana, a càrrec de centenars de veïns. Avui, a les 11 h, al teatre de La Passió. 2h 15 min′ (dues parts i entreacte). Totes les representacions estan subtitulades en castellà i anglès de forma simultània a l’espectacle. Entrades: 22 euros. Consultar descomptes, promocions i paquets d’entrada i menú. A la venda a lapassio.cat. Més informació i reserves: 93 778 10 09 o info@lapassio.cat.


Balls

MANRESA

Escola Swing (del Sol, 5 ) -A les 18 h, ball amb Fernando. Col·laboració: antic Cha Cha Cha.

MONTMAJOR

Sala de ball - De 19 a 22 h, ball amb Leo Rubio. Reserva de taules: 652 469 459.

OLVAN

Ateneu -A les 18.30 h, berenar-ball amb Jordi Bruch.

SANT JOAN DE VILATORRADA

Cal Gallifa -A les 18 h, berenar-ball amb Duet Eclipse.